Maandag 1 juni om 12:00 openden de eet – en drinkgelegenheden in Nederland weer hun deuren. Veel ondernemers waren al weken bezig met het maken van plannen hoe ze de 1,5 meter kunnen verwezenlijken in hun bedrijf. Horecaondernemers konden niet wachten om hun gasten weer te verwelkomen. Het einde van de coronacrisis is voorlopig nog niet in zicht. Het kabinet maakte in een persconferentie bekend dat het merendeel van de coronamaatregelen ook na 30 juni doorloopt. Wel wordt per 1 juli het maximaal aantal personen binnen losgelaten, mits er aan een aantal voorwaarden wordt voldaan.

KHN ziet de versoepelingen per 1 juli hoogstens als een stap in de goede richting, maar voor veel horecabedrijven blijft de anderhalve meter afstand een exploitatieprobleem. Voor veel horecazaken is het vooral een theoretische verbetering, aangezien het de meeste bedrijven nu al niet lukt die 30 personen binnen te plaatsen met inachtneming van de anderhalve meter.

Tegemoetkoming Vaste Lasten aanvragen vanaf 30 juni

Mkb-ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf dinsdag 30 juni 2020 de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van €50.000 voor juni tot en met september 2020.

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft de Tweede Kamer vandaag geïnformeerd dat de TVL vanaf dinsdag 30 juni 2020, 9.00 uur wordt geopend, nu de Europese Commissie de regeling heeft goedgekeurd. Ondernemers kunnen de tegemoetkoming, die onderdeel is van het tweede noodpakket van het kabinet, aanvragen via de website rvo.nl/tvl.

Meer informatie of eens vrijblijvend kennismaken met PFC Horeca?

Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze dienstverlening en verschillende tarieven. Daarnaast kun je altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.